021-66709549

ویژگی های کفش ایمنی

Construction HTML Template





ویژگی های کفش ایمنی

ویژگی ها و مزایای انواع کفش ایمنی ؟

کفش ایمنی نوعی از انواع مختلف کفش ها میباشد که از نظر مقاومت و جنس با کفش های دیگر تفاوت هایی دارد . البته کفش های ایمنی خود انواع مختلفی دارند که در مکان های مختلف از آن ها استفاده میشود.در این مقاله به اختصار در مورد انواع مختلف کفش ایمنی و ویژگی های آنها میپردازیم با ما همراه باشید.

انسان های اولیه برای محافظت از پای خود ابتدا از برگ درختان و حصیر و سپس از چوب و بعد از آن از پوست حیوانات استفاده می کردند . همزمان با رشد تمدن بشری کفش نیز از پیچ و خمهای تاریخی گذر کرده و مدلهای مختلفی به خود دید. بطور مثال قبل از جنگ جهانی اول کفش هایی با پاشنه تقریبا ۵۰ سانتی متری مُد روز بوده، بعد از جنگ جهانی و همزمان با رشد انفجاری صنعت، تولید کفش نیز دچار تحول گردید و انواع کفش ها برای مصارف مختلف تولید شد از جمله برای استفاده کسانی که در معادن و کارخانه ها مشغول کار بودند . بطوریکه هم اکنون کفش ایمنی با تنوع بسیار بالا برای محیط ها و شرایط مختلف کاری تولید می شود.

انواع کفش ایمنی

در ادامه به تعدادی از رایج ترین کفش های ایمنی که در صنایع مختلف استفاده می شود اشاره می کنیم:

  • کفش ایمنی با سر پنجه فولادی با زیره پی یو ( pu ) یا پلی یورتان

رایج ترین نوع کفش ایمنی می باشد . از مزایای کفش های زیره پی یو عبارتند از: سبکی، ضد لغزش و ضد سایش آنها و همچنین مناسب برای محیط های اسیدی رقیق، محیط های نفتی و روغنی و خط مونتاژ کارخانه ها می باشد. درجه ذوب مواد پی یو ۸۰ سانتی گراد است.

  • کفش ایمنی با سرپنجه فولادی با زیره تی پی یو- پی یو ( pu-tpu )

بعد از پی یو مواد دیگری نیز وارد عرصه تولید کفش شده است که مقاومت بیشتری نسبت به مواد پی یو در مقابل خوردگی، ساییدگی و حرارت دارند که معمولا بصورت ترکیبی دو لایه با مواد پی یو تولید می شود و مناسب محیط هایی با غلظت اسید بالاتر حرارت نسبتا بالا و محیط ها ماشین کاری مخصوصا آغشته به آب صابون می باشد . معمولا وزن کفش ایمنی با زیره تی پی یو سنگین تر از کفش های ایمنی با زیره پی یو بوده و درجه ذوب مواد تی پی یو ۱۷۰درجه سانتی گراد می باشد.

  • کفش ایمنی با زیره RUBER (لاستیک)

مقاوم ترین نوع زیره کفش ایمنی محسوب می گردد که برای محیط های کاملا اسیدی مثل اسید سولفوریک ۹۸ درصد و همچنین برای حرارت های بسیار بالا مثل کنار کوره های ذوب مناسب می باشد . وزن کفش با زیره Ruber معمولا سنگین تر از انواع دیگر کفش بوده و نقطه ذوب این نوع از کفش ایمنی ۲۷۰ درجه درجه سانتی گراد می باشد.

مطالب خواندنی : نکاتی که باید در هنگام انتخاب کفش ایمنی نسوز رعایت کنیم

  • کفش ایمنی با سرپنجه کامپوزیت

این نوع کفش ایمنی محافظ جریان الکتریسته (عایق برق) بوده و فاقد هر گونه فلز می باشد که به دو صورت کفش محافظ فشار ضعیف و محافظ فشار قوی تولید می گردد .

  • کفش ایمنی کانداکتیو

کفش ایمنی کانداکتیو یا هادی جریان برق که در محیط های با خطر انفجار استفاده می گردد.

طبقه بندی کفش های ایمنی

کفش ایمنی از نظر کاربرد و محیط هایی که در آن مورد استفاده قرار می گیرد به انواع مختلفی طبقه بندی می شوند که در ادامه به مهمترین آنها اشاره می گردد:

– کفش ایمنی پلاستیکی از صدمات شیمیایی جلوگیری می کند .

– کفش ایمنی کفه فلزی در برابر سوراخ شدن مقاوم است.

– کفش ایمنی با کف پایی مخصوص، از پنجه، قوزک و تمام قسمت های پا در موقع دویدن محافظت می کند.

– کفش ایمنی پنجه فولادی، از پنجه ی پا در برابر فشار و ضربه مراقبت می کند .

– کفش ایمنی از جنس بوتیل از پا در مقابل مواد خورنده مواظبت می کند.

– کفش ایمنی از جنس پلاستیک سخت در مقابل جریان برق عایق است.

علائم اختصاری روی کفش ایمنی

  • در ساخت زیره کفش ایمنی از پلیمری به نام پلی یورتان استفاده می گردد که بطور مخفف به آن PU می گویند .
  • علامت اختصاری RR نشان دهنده ی مقاومت کفش ایمنی در مقابل سوراخ شدن است.
  • کفش ایمنی که در برابر جریان الکتریسیته دارای مقاومت باشد به صورت اختصار به آن CP می گویند.

CP مخفف کفش ایمنی است که در مقابل الکتریسیته ی ساکن رسانا است .

  • به کفش ایمنی که در مقابل جریان الکتریسیته رسانا باشد به صورت اختصار آن ED می گویند 

 

جنس کفش ایمنی استاندارد

در ساخت کفش های ایمنی معمولا از چرم طبیعی و مقاوم استفاده می گردد، چرا که فساد ناپذیر بوده و علاوه بر ایمنی بیشتر، عمر و ماندگاری زیادتری نیز دارند .

در ساخت زیره کفش ایمنی از موادی استفاده می شود که مولکول های بزرگی داشته و ساختار تکرارشونده آنها با کمک پیوندهای شیمیایی به هم متصل شده اند .

همچنین در زیره کفش ایمنی، پارچه ای که سطح داخلی آن را می پوشاند وجود دارد که پای شخص بصورت مستقیم با آستری در تماس است . این آستر همچنین در جذب عرق پا نیز نقش مهمی دارد.

چگونگی انتخاب کفش ایمنی استاندارد

کفش ایمنی یکی از تجهیزات و ملزومات ایمنی در محل کار بوده و هر نوع کفش ایمنی، برای استفاده در یک محیط خاص طراحی و ساخته شده است .

در محیط هایی همچون ساختمان سازی و انبوه سازی و یا در کارگاه هایی مثل کارخانجات صنعتی، ماشین کاری، تراشکاری، کابینت سازی، تعمیرگاه ها و … اجسام سنگین، اشیا و قطعات تیز و برنده، مواد داغ و مذاب و هر جسم دیگری ممکن است روی زمین یا بر اثر افتادن بر روی پا، صدمات جبران ناپذیری به فرد وارد سازد، لذا استفاده از کفش های ایمنی با سرپنجه فولادی در این نوع از محیط های کاری بسیار مهم است . در کارگاه های ساختمانی از کفش های ایمنی با رنگ های خاکی با چرم هایی مثل جیر استفاده می شود تا فرد حین کار، کثیفی های کفش را دیده و از آلودگی های محیطی اجتناب کند . همچنین در کارخانجات مواد غذایی از کفش های ایمنی سفید رنگ بدلیل رعایت بهداشت کار استفاده می شود .



کامنت ها

  • امیر

    2021-06-09 20:45:26

    خیلی مفید و عالی بود

    پاسخ

پیام بگذارید

painting icon

تهران، خیابان امام خمینی، میدان حسن آباد، کوچه شجاعی، پاساژ پایتخت، طبقه ی اول،  واحد 3

email

66725822 - 66709549 - 66726064 - 66728799 - 66721207 - 66726097 - 66709549 - 66711939 - (021)

  • ©Imenpishroکلیه حقوق مادی و معنوی این سایت برای ایمن پیشرو محفوظ می باشد